Hoe shampoo de wereld en jouw hoofdhuid redt?
Je scheidt je afval. Neemt steeds vaker de trap en laat de auto staan. En je hebt zojuist het dak laten beleggen met zonnepanelen. Wat kun je doen om nog duurzamer te leven?
Het is bij veel mensen top of mind: duurzamer leven! Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat we beter voor onszelf en de aarde mogen zorgen. Er worden aanpassingen gedaan in voeding, door bijvoorbeeld steeds vaker een stukje vlees te vervangen. Ook kiezen we steeds vaker voor duurzame producten voor ons interieur of kleding.
Toen het Bij Ons Aniek avontuur twee jaar geleden begon, wist ik dat ik hierin ook mijn steentje wilde bijdragen. Ik ging mijn droom najagen door mijn eigen kapsalon openen. Maar het moest anders dan bij andere kapsalons. Zelf ben ik bewust met mijn voeding en het milieu bezig. Ik zorg graag goed voor mezelf, maar ook voor anderen.
Mijn kapsalon moest een duurzame salon worden, waarbij gedacht werd aan het milieu en de gezondheid van mijn klanten en mij. Een salon met producten die goed voor haar, huid en milieu zijn. Wist je bijvoorbeeld dat onze hoofdhuid tot wel 7 keer meer opneemt dan je normale huid. Als je werkt met chemicaliën, wordt dat nog eens extra geabsorbeerd door je hoofdhuid. Dat moest en kon anders!
De beste kapperservaring, maar dan gezonder en duurzamer
Ik ging op zoek naar producten die duurzaam, natuurlijk en goed voor mens en milieu zijn. Tijdens deze zoektocht kwam ik uit bij Natulique. Een heel fijn merk. Ik ben één van de 50 kappers in Nederland die met Natulique mag werken.
De meeste kappersproducten bevatten chemicaliën die niet goed zijn voor de mens en het klimaat. Om mijn klanten de beste kapperservaring te geven die ze verdienen ben ik op zoek gegaan naar een merk dat zich puur richt op natuurlijke producten, maar zonder kwaliteitsverlies. Een merk die ervoor staat om de beauty- en haarindustrie gezonder en duurzamer te maken. Mijn samenwerking met Natulique werd een feit. Sinds juni 2019 werk ik met deze producten en ben nog steeds enthousiast.
Klanten weten mij inmiddels goed te vinden en zijn zelfs bereid er verder voor te reizen. En dat alleen omdat ik er bewust voor kies om te werken met de natuurlijke haarproducten van Natulique.
Geen grijze haren en toch 98% natuurlijk
Natulique is gevestigd in Denemarken, dit land is echt een voorloper op het gebied van duurzaamheid. De producten hebben een 360 biocert certificering: dat is een certificering die je alleen in Denemarken kunt krijgen en is de hoogste certificering op cosmetica gebied. Dat betekent onder andere dat minimaal 95% van de ingrediënten afkomstig moet zijn uit natuurlijke bronnen.
Als voorbeeld nemen we de natuurlijke haarkleuring van Natulique, deze bestaat voor 98,02% uit natuurlijke ingrediënten, de rest zijn chemicaliën om ervoor te zorgen dat onze grijze haren wel gedekt worden en de kleur goed kan oplichten. Het mooie aan de kleuringen van het Deense merk is dat er tegenover deze chemicaliën altijd een natuurlijk ingrediënt staat die het chemische afzwakt.
De producten zijn natuurlijk en vaak vegan. Het ruikt ook nog eens heerlijk. Wie mooi wil zijn hoeft daarvoor het milieu niet te schaden.
De producten van Natulique zijn speciaal samengesteld voor de kappersbranche waardoor er een optimaal resultaat bereikt wordt. Het product is gericht op het geven van meer volume aan het haar of zorgt ervoor dat de kleur perfect blijft en het haar gaat glanzen. Dat is een verschil met de natuurlijke producten die je bij de plaatselijke drogist koopt. Die hebben een andere samenstelling. Door het gebruik van deze producten gaat je haar echt als haar aanvoelen, zonder het plastic laagje die shampoos met chemische ingrediënten achterlaten op je haar. Je krijgt zichtbaar meer volume en doordat het product geconcentreerder is dan ‘winkel shampoo’, hoef je er minder van te gebruiken. Je doet er dus langer mee.
Natuurlijke producten werken tot in de kern van je haar. Een conditioner werkt bijvoorbeeld intensiever als je deze langer laat inwerken.
Afspraak en persoonlijk advies
Ieder haartype en persoon is anders, daarom vind ik het belangrijk om je te voorzien van het juiste advies. Iedereen heeft zijn/ haar eigen voorkeur als het aankomt op het gebruiken van de natuurlijke haarverzorgingsproducten. Maak gerust een afspraak voor persoonlijk advies.
Een afspraak maken kan online via www.bijonsaniek.nl, telefonisch of via WhatsApp: 06 11 80 90 85. Je mag me ook altijd mailen: info@puravidazeeland.nl